Artrose

Artrose is een aandoening van de gewrichten, waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en op den duur zelfs geheel kan verdwijnen. Artrose kan in alle gewrichten optreden, maar komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, heupen en wervelkolom.

Oorzaak:
Artrose kan op verschillende manieren ontstaan. Bij overbelasting of herhaalde blessures kan de slijtage sneller gaan dan normaal. Een andere oorzaak kan gelegen zijn in een afwijking in de stand van bijvoorbeeld het heupgewricht; hierdoor zal de heup sneller slijten.

Behandeling:
Onder begeleiding van een oefentherapeut werkt u aan het verbeteren van uw houding en bewegingen. Tevens werkt u aan het herstellen van de balans tussen spanning en ontspanning en het in conditie brengen van uw lichaam. U leert hoe u zelf met uw klachten kan omgaan en hoe u kan voorkomen, dat de klachten terugkeren. De behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt, die u kan toepassen in uw dagelijkse leven(zitten, staan, lopen enz.). Zowel uw thuissituatie, werkomgeving, hobby’s en sporten komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut leert u om gezonder te bewegen om zodoende weer optimaal te kunnen functioneren tijdens allerlei dagelijkse activiteiten.

Vergoeding:
De eerste 12 behandelingen worden vergoedt vanuit de basisverzekering voor knie- en heupartrose.

Voor meer informatie kijk op: www.artrose-netwerk.nl