Behandeling

BEHANDELING

Astrid Breukers, de psychosomatisch oefentherapeut, behandelt mensen met klachten die zowel een lichamelijke als een psychische en/of sociale problematiek hebben.

Psychosomatische oefentherapie geeft u inzicht in de relatie tussen uw lichamelijke klachten en de achterliggende (mogelijke) psychosociale oorzaken. U ontdekt en u leert mogelijkheden om uw gezondheid positief te beïnvloeden. De therapeut leert u weer signalen van uw lichaam voelen en hiernaar te luisteren. Het leren omgaan met de stressfactoren en het leren ontspannen spelen hierbij een centrale rol.

De psychosomatische behandeling is erop gericht om weer in balans te komen. Samen met u gaat de psychosomatisch oefentherapeut op zoek naar de oorzaak van uw stressklachten. En leert u het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning  te herstellen,  rust te krijgen en in uw kracht te komen.

De psychosomatische behandeling bestaat uit:
– Therapeutische gesprekken; om inzicht te krijgen in de problemen.
– Cognitieve Gedragstherapie; hierdoor leert u, uw gedachten, emoties en handelen beter te doorzien, te hanteren en zonodig te veranderen.
– Therapeutisch lichaamswerk; Door ontspannings-,en ademoefeningen, aandachtstraining en expressie oefeningen leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.

Astrid  helpt u weer in balans te komen. Astrid heeft hiervoor een erkende post HBO-opleiding gevolgd en kan door haar betrokkenheid en deskundigheid bogen op mooie resultaten met tevreden mensen.