Tarieven en Vergoeding

Oefentherapie Mensendieck is direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijsbrief van uw huisarts of specialist terecht kunt.

De praktijk heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars.  Het aantal behandelingen dat vergoed wordt hangt af van uw verzekeringspakket. U kunt dit vinden in uw polisvoorwaarden.

Jonger dan 18 jaar:
Bij kinderen tot 18 jaar wordt de oefentherapie 18 x vergoed vanuit de basisverzekering (u en uw kind hoeft hiervoor dus niet aanvullend verzekerd te zijn).

Boven de 18 jaar vindt vergoeding plaats vanuit de aanvullende verzekering conform de polisvoorwaarden.  De praktijk heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

Chronische aandoeningen:
Indien u een chronisch aandoening heeft(aandoeningen die vallen onder de lijst Borst) krijgt u de therapie volledig vergoed vanaf de 20e behandeling. De eerste 20 behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering indien u die heeft.

Tarieven 2018

Indien u niet voor vergoeding van de therapie in aanmerking komt dient u de nota zelf te voldoen. Wij hanteren de volgende tarieven:

Oefentherapie Mensendieck

• individuele behandeling in de praktijk € 30,00

• Individuele behandeling aan huis € 45,00

• Intake en onderzoek  met verwijzing  € 41,00

• Screening en onderzoek  bij DTO (directe toegankelijkheid Oefentherapie ) € 45,00

Afspraken dienen tenminste 24 uur van tevoren afgemeld te worden. Afspraken voor de maandag kunnen uiterlijk tot vrijdag 18.00 uur afgemeld worden. Voor te laat geannuleerde afspraken brengen wij het verzuimtarief € 25,00 in rekening. Dit dient u zelf te voldoen, wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.